איך בודקים מוצר
- קיבלת מוצר חדש שאתם צריכים לבדוק.
- הפיתוח פיתח פיצ'ר חדש מורכב מאוד
- אתה עומד בפני ראיון עבודה שהולכים לשאול אותךשאלות כגון: "איך היית בודק מעלית\כספומט\אפליקציה בטלפון"
אז איך באמת מתחילים לבדוק ?
בשביל לבדוק מוצר כלשהו תחלקו את הבדיקות שלכם לשלושה חלקים:
-
בדיקות פונקצינאליות בסיסיות: מהם הבדיקות הבסיסיות שאתם צריכים לבצע על המוצר? חשבו על הבדיקות הכי מינמאליות וחשובות שאתם מבצעים בשלב הראשון בשביל להבטיח שאחרי שהרצתי את הבדיקות האלו כיסיתי ותפסתי את רוב התקלות המשמעותיות שיש במוצר. לכל מוצר יש אין סוף בדיקות פונקצינאליות בסיסיות שאפשר לכסות. צריך פשוט לנסות לדמיין את המוצר מול עיניכם ולדמיין מה הייתם בודקים בו בהקשר זה.
-
בדיקות לא פונקציונאליות: לאחר שבשלב הראשון כיסיונו את איזור הבדיקות הפנקציונאליות , בשלב זה נכסה את איזור הבדיקות הלא פונקצינאליות כגון: בדיקות עומס על המוצר, בדיקות UI של המוצר, בדיקות usability, בדיקות stress על המוצר , וכדומה.
-
בדיקות out of the box : שלב זה מפריד בין הבודקים הממוצעים לבין הבודקים היוצאי דופן . בשלב זה חישבו על כל הבדיקות שלא כתובות במסמך דרישות. חישבו על דברים שאחרים לא היו עולים עליהם. חישבו בצורה יוצאת דופן בשביל למצוא את התקלות בתרחישים הנדירים ביותר.
אסביר זאת על ידי דוגמא:
בואו נדמיין שאנחנו צריכים לבדוק את אפליקצית המחשבון (calculater ) שיש במחשבי PC .
1. בדיקות פונקצינאליות בסיסיות על מחשבון:
האם האפליקציה עושה פעולות בסיסיות בחשבון? האם אפשר לסגור את האפליקציה? האם כל המקשים פועלים באפליקציה? האם סדר פעולות חשבוניות עובד באפליקציה כמו שצריך? האם אפשר להזיז את חלון האפליקציה ולמזער אותה? האם אפשר לעבור ממחשבון רגיל למחשבון למפתחים? האם אפשר להקליד במחשבון גם בעזרת מקלדת וגם בעזרת עכבר? האם כל כפתור וכפתור עושה את מה שהוא אמור לעשות? ועוד ועוד ועוד..
כמו שאתם רואים יש איןסוף בדיקות שאפשר לעשות בשלב זה. נסו להיות יצירתיים כמה שאפשר.
2. בדיקות לא פונקציונאליות על מחשבון :
האם פעולה חשבונית ארוכה מאוד תוקעת את האפליקציה? האם אפשר לפתוח 100 אפליקציות במקביל? האם כאשר פתוחות הרבה אפליקציות ברקע - אפליקצית המחשבון עובדת כמו שצריך? האם כל התצוגה על האפליקציה ברורה? האם אפשר לעשות copy paste למספרים אל תוך האפליקציה? האם האפליקציה לא זוללת זיכרון? האם הצבעים באפליקציה תואמים? וכדומה.
3. בדיקות out of the box על מחשבון:
שלב זה הוא היצירתי ביותר. נסו לחשוב על בדיקות שאחרים לא היו עולים עליהם כאשר לבדיקה הזו יש ערך לאיכות המוצר. לדוגמא: האם המחשבון יכול לעבוד בשילוב עם אתרי אינטרנט שתומכים במחשבונים? או לדוגמא - האם יש שילוב של לחיצת כפתורים על האפליקציה?
"Testing leads to failure, and failure leads to understanding. "
Burt Rutan, brainyquote